Ideas - ERP

Gelijke EAN codes gebruiken bij meerdere versies van een intern product

We zetten momenteel meerdere versies van een product in het systeem met verschillende interne productcodes, maar dezelfde externe productcodes en bijbehorende EAN codes. Dit doen we steeds bij reorders bijvoorbeeld.

Helaas is het nu niet mogelijk om een EAN code bij verschillende producten op te slaan. Eerder is aangegeven door jullie dat het niet kan omdat er dan niet duidelijk is welk product naar voren moet komen bij scannen of EDI communicatie.

Wellicht kan het laatst aangemaakte product dan getoond worden of wellicht kan er een verplichte optie komen om aan te geven welke versie getoond wordt. Of wellicht is het mogelijk een EAN code opnieuw te gebruiken wanneer een artikel inactief wordt. Het lijkt me dat er een oplossing is in ieder geval.

 • A t h o s
 • Jun 20 2023
 • Afgewezen
 • Aug 23, 2023

  Reactie beheerder

  Beste,

  Bij het ingeven of scannen van de EAN code zou dan een scherm moeten komen waarbij de gebruiker de juiste versie van het product moet selecteren. Dan zou op alle plekken in de applicatie moeten worden doorgevoerd waar een product geselecteerd kan worden. Het inlezen van EDI orders op basis van EAN code biedt hier nog geen oplossing.

  We blijven bij het standpunt dat we een dergelijke aanpassing niet geschikt achten voor onze standaardprogrammatuur.

  Met vriendelijke groet,

  Het productmanagement team

 • Attach files
 • A t h o s commented
  23 Aug 10:15am

  Als simpelweg het laatst aangemaakte product getoond wordt bij inlezen van EDI orders en scannen van EAN codes lijkt mij dit geen probleem. Uiteraard moet het wel een configuratie worden die standaard niet aan staat om EAN codes niet uniek te maken.